Ταυτότητα της Mosxos eClass

Η ηλεκτρονική τάξη : Mosxos eClass  δημιουργήθηκε από τον Μόσχο Αλέξανδρο μαθηματικό του Γυμνασίου - Λ. Τ Σημάντρων. Απευθύνεται στους μαθητές μου.

Σκοπός της είναι να αποτελέσει ένα μέσο Ασύγχρονης Eκπαίδευσης για τους μαθητές του Γυμνασίου - Λ.Τ Σημάντρων. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα από οποιονδήποτε μαθητή της χώρας. Θα ήταν μεγάλη μου χαρά αν σας φανεί χρήσιμη εσάς τους μαθητές!


Περιέχει κυρίως εκπαιδευτικό υλικό που μπορεί να υποβοηθήσει τους μαθητές στην μάθηση και εξάσκηση το απόγευμα εκτός σχολικού ωραρίου. Το υλικό αυτό μπορεί να είναι έντυπο , ηλεκτρονικό , video και βιντεομαθήματα , πληροφορίες , οδηγίες για το επόμενο μάθημα , ανακοινώσεις , εργασίες για τους μαθητές , ηλεκτρονικά τεστ και σταυρόλεξα , ασκήσεις , φύλλα εργασίας , προτάσεις διδασκαλίας , δράσεις , διαγωνίσματα , θέματα εξετάσεων ,υλικό με  λογισμικά (Geogebra ,  Sketchpad , Hot Potaoes , Scratch , Modellus , Χελωνόκοσμο) κ.α.

Bασικό ρόλο παίζει η διάδραση με το μάθημα στην τάξη που επανατροφοδοτεί όσα διδακτικά επιτυγχάνονται εκεί.  Έτσι με το Διαδραστικό Ημερολόγιο οι μαθητές παρακολουθούν το πρόγραμμα των συμβάντων όπου αναρτώνται η ύλη των μαθημάτων που διδάχτηκαν ανά ημερομηνία και οι υποχρεώσεις τους για το επόμενο μάθημα. Στα "'Αρχεία" βρίσκουν τα φυλλάδια και τα φύλλα εργασίας που έδωσε ο διδάσκων μέσα στην τάξη.

Χρήσιμη θεωρείται η δυνατότητα των μαθητών να αποστέλλουν ηλεκτρονικά  μηνύματα στον εκπαιδευτή και να λαμβάνουν online  απαντήσεις. Επίσης με την επιλογή "Αποστολή εργασίας" μπορούν να στέλνουν τις εργασίες που τους έχουν ανατεθεί ή ακόμη λύσεις σε ασκήσεις. Το σημαντικό είναι ότι αυτό γίνεται μέσω Φόρμας της Mosxos eClass και δεν απαιτείται σύνδεση του μαθητή με λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Tα μηνύματα επίσης μπορεί να είναι απορίες των μαθητών , λύσεις στην  : "Άσκηση του μήνα" , γνώμες και απόψεις για τα μαθηματικά , παράπονα κ.α.

Επιπλέον δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης με σημαντικές εκπαιδευτικές ιστοσελίδες. Αυτό είτε για να βρει επιπλέον διδακτικό υλικό ή για μια ενναλακτική  και ψυχαγωγική σχέση με τα μαθηματικά. Έτσι προτείνονται μεταξύ άλλων  ανάγνωση ψηφιακής βιβλιοθήκης ,  μάθηση μέσα από μαθηματικά παιχνίδια , applet , μαθηματική λογοτεχνία  , βιογραφίες  αξιόλογων ιστορικά μαθηματικών κ.α.